Club

Nieuwsbrief club seizoen 2020-2021  en  Kampbrief 2020

In het winterseizoen wordt er op de vrijdagavond club gegeven voor de jeugd vanaf 8 jaar waarbij gebruik wordt gemaakt van de  programma’s van de HGJB.

De clubavonden verlopen meestal als volgt: voor de pauze gaat de Bijbel open, wordt er gezongen (uit “Op Toonhoogte”) en gebeden.

In het tweede deel is er tijd voor ontspanning zoals: een spel, knutselen, activiteiten maar vooral elkaar ontmoeten in een gezellige informele sfeer.

De openingsmiddag in oktober bestaat meestal uit 3 delen: de gezamenlijke opening, een actief deel (spel/speurtocht) en tenslotte het “uit-eten-project”. Hierbij gaan de kinderen in groepjes op diverse adressen binnen de gemeente een voorgerecht, hoofdgerecht en tenslotte een toetje eten. Dit is altijd weer een gezellige activiteit voor de kinderen maar zeker ook voor de gemeenteleden.

Na de openingsdienst op de zondagmorgen van het startweekend is iedereen in het verenigingsgebouw welkom voor koffie, thee en limonade met natuurlijk wat lekkers.

Elk jaar wordt er op de clubavond na de voorjaarsvakantie een sponsorloop gehouden, waarbij de opbrengst het ene jaar is bestemd voor het HGJB-project en het andere jaar voor een door de clubleiding gekozen doel. De kinderen rennen om het hardst hun rondjes rond de kerk. De tieners zorgen voor koffie met lekkers, snoep, broodjes hamburger/pannenkoeken etc. voor het gezellig samenzijn na de sponsorloop maar zo dragen ook zij hun steentje bij aan een mooie opbrengst voor het goede doel.

De tieners gaan jaarlijks naar één van de TOV avonden en gaan er ook op uit voor bijvoorbeeld een avondje bingo in Eureka, zwemmen, bowlen of schaatsen.

Op de laatste clubavond voor de kerstvakantie wordt er in de eigen groepen Kerstfeest gevierd en het winterseizoen wordt afgesloten met het clubkamp in de meivakantie.

Het jeugdwerk is verdeeld in de volgende groepen:

  • Esther en Ruth voor de meisjes van de basisschool
  • Daniël en Jonathan voor de jongens van de basisschool
  • Samuël, voor de meisjes en jongens uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs
  • Deborah & Barak, voor de meisjes en jongens uit de klassen 3, 4 en 5 van het voortgezet onderwijs

De clubavonden zijn wekelijks op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw “Eben – Haëzer”.

Flyer jeugdwerk 2020

Flyer jeugdwerk 2020

 

Nicodemus

Behalve de jeugdclubs is er nog de jongerenvereniging Nicodemus, voor de jongeren vanaf ongeveer 16 jaar. Nicodemus is eens per 2 weken op donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Open Jeugd Werk

Op één zaterdagavond in de maand zijn jongeren vanaf klas 2 van de middelbare school welkom op het O.J.W. (Open Jeugd Werk). Vanaf 20.00 uur kan er gezellig worden gekletst of een spel worden gedaan (poolbiljart, darten, tafelvoetbal, air-hockey enz.). Kijk in de agenda onder “Kerkbode” voor de datums.

Kinderen en jongeren zijn altijd welkom een avond te komen kijken!                                                                                                                                          

Vakantie Bijbel Week

24, 25 en 26 augustus 2021

Deze zomer hopen we weer een vakantie Bijbel week in Otterlo te organiseren.

Houdt deze site of facebook in de gaten voor alle informatie.

Doel: We willen kinderen en jeugd graag vertellen wie Jezus Christus voor ons is en voor iedereen wil zijn. Iedereen is van harte welkom! Jezus, Christus is daarin ons grote voorbeeld, want Hij wil er oók voor iedereen zijn. We hopen de jeugd een gevarieerd programma aan te bieden vol spanning, sport, muziek en spel. Kinderen en tieners kunnen zo op een leuke, ontspannen en eigentijdse manier kennismaken met de inhoud van de Bijbel en kennismaken met elkaar.

Voor wie:
De jeugdweek is er voor iedereen, of je in Otterlo woont óf er op vakantie bent. De activiteiten zijn toegespitst op kinderen van groep 3 t/m 8 en tieners van klas 1,2 en 3. Neem gerust je vriend of vriendin mee! En ook al ga jij of hij/zij op zondag niet naar een kerk, jullie zijn van harte welkom. De deelname is gratis en voor drinken met iets lekkers wordt gezorgd.

Waar en hoe laat:
In de witte tent tegenover De Houtkamp (aan de Houtkampweg 7 in Otterlo).
Het programma voor de kinderen is van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Het tienerprogramma is op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus in de avond van 19:00 tot ong. 21:00.

Het is praktisch als we ongeveer weten hoeveel kinderen en tieners we kunnen verwachten dus jezelf aan (laten) melden is fijn maar niet noodzakelijk.
Aanmelden kan door je naam, groep/klas en telefoonnummer te mailen naar VBW@hervormdotterlo.nl  Of via de aanmeldlinks onderaan dit bericht.

Wat gaan we doen:

We hopen te starten in de laatste week van de schoolvakantie (basisonderwijs) 2021.  Het programma op de ochtenden zal bijvoorbeeld bestaan uit: Bijbelverhaal / sketch / muziek / drinken (met…….?) / knutselen / spel / hutten bouwen. Voor de tieners hebben we in de avond een apart programma met toffe activiteiten. Wel extra leuk natuurlijk om dit met je vrienden te doen, dus neem ze vooral mee!

Dit programma wordt samengesteld door de VBW-commissie, die bestaat uit:
Lydia Heij, Miranda Peelen, Elles Roelofsen, Marianne van Omme, Melissa Heij en Rik Peelen. Zij worden geholpen door diverse gemeenteleden (jonge en iets oudere:).

Voor de ouders:
Wij vinden het leuk foto’s van de activiteiten te maken en dit eventueel via social media onder de aandacht te brengen. Mocht u het bezwaarlijk vinden dat uw kind gefotografeerd wordt dan horen we het graag zodat we hier rekening mee kunnen houden. Verder is deelname op eigen risico. En ten slotte raden we aan de kinderen niet op slippers te laten komen i.v.m. het hutten bouwen.

Het themalied voor de VBW 2021 kunnen jullie al oefenen en is al te vinden op YouTube en heet: Hallo, contact?!

Klik hieronder voor het 
AANMELDEN voor de kinderen

AANMELDEN voor de tieners  

We hopen jullie te zien!