Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/lsw_data_ws_dro/hervormde1/www.hervormdotterlo.nl/www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5760

In het winterseizoen is er op de vrijdagavond club gegeven voor de jeugd

vanaf 8 jaar waarbij gebruik wordt gemaakt van de  programma’s van de HGJB.

De clubavonden verlopen meestal als volgt: voor de pauze gaat de Bijbel open, wordt er gezongen (uit “Op Toonhoogte”) en gebeden.

In het tweede deel is er tijd voor ontspanning zoals: een spel, knutselen, activiteiten maar vooral elkaar ontmoeten in een gezellige informele sfeer.

De openingsmiddag in oktober bestaat uit 3 delen: de gezamenlijke opening, een actief deel (spel/speurtocht) en tenslotte het “uit-eten-project”. Hierbij gaan de kinderen in groepjes op diverse adressen binnen de gemeente een voorgerecht, hoofdgerecht en tenslotte een toetje eten. Dit is altijd weer een gezellige activiteit voor de kinderen maar zeker ook voor de gemeenteleden.

Na de openingsdienst op de zondagmorgen van het startweekend is iedereen in het verenigingsgebouw welkom voor koffie, thee en limonade met natuurlijk wat lekkers.

Elk jaar wordt er op de clubavond na de voorjaarsvakantie een sponsorloop gehouden, waarbij de opbrengst het ene jaar is bestemd voor het HGJB-project en het andere jaar voor een door de clubleiding gekozen doel. De kinderen rennen om het hardst hun rondjes rond de kerk. De tieners zorgen voor koffie met lekkers, snoep, broodjes hamburger/pannenkoeken etc. voor het gezellig samenzijn na de sponsorloop maar zo dragen ook zij hun steentje bij aan een mooie opbrengst voor het goede doel.

De tieners gaan jaarlijks naar één van de TOV avonden en gaan er ook op uit voor bijvoorbeeld een avondje bingo in Eureka, zwemmen, bowlen of schaatsen.

Op de laatste clubavond voor de kerstvakantie wordt er in de eigen groepen Kerstfeest gevierd en het winterseizoen wordt afgesloten met het clubkamp in de meivakantie.

Het jeugdwerk is verdeeld in de volgende groepen:

• Esther en Ruth voor de meisjes van de basisschool
  • Daniël en Jonathan voor de jongens van de basisschool
  • Samuël, voor de meisjes en jongens uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs
  • Deborah & Barak, voor de meisjes en jongens uit de klassen 3, 4 en 5 van het voortgezet onderwijs

De clubavonden zijn wekelijks op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw “Eben – Haëzer”.

Nicodemus

Daarnaast is er nog de jongerenvereniging Nicodemus, voor de jongeren vanaf ongeveer 16 jaar. Nicodemus is eens per 2 weken op donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Open Jeugd Werk

Op één zaterdagavond in de maand zijn jongeren vanaf klas 2 van de middelbare school welkom op het O.J.W. (Open Jeugd Werk). Vanaf 20.00 uur kan er gezellig worden gekletst of een spel worden gedaan (poolbiljart, darten, tafelvoetbal, air-hockey enz.). Kijk in de agenda onder “Kerkbode” voor de datums.

Kinderen en jongeren zijn altijd welkom een avond te komen kijken!

Vakantie Bijbel Week
27, 28 en 29 augustus 2019

Doel:
We willen kinderen en jeugd graag vertellen wie Jezus Christus voor ons is en voor iedereen wil zijn. Iedereen is van harte welkom! Jezus Christus is daarin ons grote voorbeeld, want Hij wil er oók voor iedereen zijn. We hopen de jeugd een gevarieerd programma aan te bieden vol spanning, sport, muziek en spel. Kinderen en tieners kunnen zo op een leuke, ontspannen en eigentijdse manier kennismaken met de inhoud van de Bijbel en kennismaken met elkaar.

Voor wie:
De jeugdweek is er voor iedereen, of je in Otterlo woont óf er op vakantie bent. De activiteiten zijn toegespitst op kinderen van groep 4 t/m 8 en tieners van klas 1 en 2. Neem gerust je vriendje of vriendinnetje mee! En ook al ga jij of hij/zij op zondag niet naar een kerk, jullie zijn van harte welkom. De deelname is gratis en voor drinken met iets lekkers wordt gezorgd.

Waar en hoe laat:
In de witte tent tegenover De Houtkamp (aan de Houtkampweg 7 in Otterlo).
Het programma is van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Het is praktisch als we ongeveer weten hoeveel kids we kunnen verwachten dus jezelf aan (laten) melden is fijn maar niet noodzakelijk.
Aanmelden kan door je naam, groep/klas en telefoonnummer te mailen naar VBW@hervormdotterlo.nl

Wat gaan we doen:
We hopen te starten op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend in de laatste week van de schoolvakantie (basisonderwijs) 2019.  Het programma op de ochtenden zal bijvoorbeeld bestaan uit: Bijbelverhaal / sketch / muziek / drinken (met…….?) / knutselen / spel / hutten bouwen. Voor de tieners hebben we een apart programma met toffe activiteiten zoals een escaperoom. Wel extra leuk natuurlijk om dit met je vrienden te doen, dus neem ze vooral mee!

Dit programma wordt samengesteld door de VBW-commissie, die bestaat uit:
Lydia Heij, Miranda Peelen, Elles Roelofsen, Marianne van Omme en Evert Reijers. Zij worden geholpen door diverse gemeenteleden (jonge en iets oudere :).

Voor de ouders:
Wij vinden het leuk foto’s van de activiteiten te maken en dit eventueel via social media onder de aandacht te brengen. Mocht u het bezwaarlijk vinden dat uw kind gefotografeerd wordt dan horen we het graag zodat we hier rekening mee kunnen houden. Verder is deelname op eigen risico. En tenslotte raadden we aan de kinderen niet op slippers te laten komen i.v.m. het hutten bouwen.

Het themalied voor de VBW 2019 is al te vinden op YouTube en heet: SchatRijk!

Klik hiernaast voor het: AANMELDEN !!!  We hopen jullie te zien!

Oud Hollandse spelletjes